Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از رانندگان نمی‌دانند که برخی تخلفات می‌تواند چه هزینه مالی سنگینی به آن‌وارد کند. در این مقاله می‌خواهیم به یک سوال مهم پاسخ دهیم؛ چه جریمه‌هایی دوبل می‌شوند؟ همچنین نحوه اعتراض به جرایم رانندگی و بهترین راه پرداخت خلافی خودرو را به شما معرفی می‌کنیم. در پایان یک پیشنهاد ویژه داریم. همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انواع جرایم رانندگی؛ از تسلیمی تا الصاقی

رانندگان سالانه هزینه زیای را بابت صفر کردن خلافی، پرداخت عوارض سالیانه خودرو و نگهداری از اتومبیل پرداخت می‌کنند. رانندگی ایمن‌تر و داشتن اطلاعات در خصوص انواع جرایم راهنمایی و رانندگی به شما کمک می‌کند تا هزینه کمتری را پرداخت کنید. اولین گام شناخت انواع جرایم رانندگی است. در ایران ۵ نوع جریمه راهنمایی و رانندگی داریم که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

قبض جریمه تسلیمی؛ وقتی که حضوری جریمه می‌شوید!

اگر خودرو توسط پلیس راهنمایی و رانندگی متوقف و جریمه شود، قبض جریمه تسلیمی صادر می‌شود. در این نوع جریمه کردن، پلیس راهنمایی و رانندگی با متوقف کردن خودرو و بررسی اطلاعات یک قبض جریمه صادر کرده و به راننده متخلف ارائه می‌دهد. در ادبیات رایج مردم به قبض جریمه تسلیمی، قبض جریمه دست‌نویس هم گفته می‌شود.

قبض جریمه الصاقی؛ وقتی که با یک برگ جریمه مواجه می‌شوید!

قبض جریمه الصاقی، برگه‌ی جریمه‌ای است که پلیس راهنمایی و رانندگی در غیاب راننده صادر می‌کند. معمولاً خودروهایی که در محل پارک ممنوع، پارک کرده‌اند این قبض جریمه را زیر شیشه برف پاک کن خود می‌بینند. دقت داشته باشید که منظور ما این نیست که این جریمه فقط برای پارک ممنوع صادر می‌شود. در صورتی که هر تخلفی رخ دهد، پلیس می‌تواند برگ جریمه الصاقی صادر کند. برای مثال اگر مدت زمان زیادی از خرید بیمه شخص ثالث شما گذشته و نسبت به تمدید آن اقدام نکرده‌اید، پلیس می‌تواند خودرو شما را بدون حضور راننده به پارکینگ منتقل کند. عموماً این قبض جریمه‌ها در زیر برف پاک کن قرار می‌گیرند.

قبض جریمه دوربین؛ وقتی دوربین پلیس، متخلفان را شکار می‌کند!

یکی دیگر از انواع صدور جرایم رانندگی که در سال‌های اخیر بسیاری از خودروهای متخلف را جریمه کرده، دوربین است. پلیس راهنمایی و رانندگی با استفاده از دوربین‌های پیشرفته در نقاط مختلف جاده و شهر تمامی خودروها را زیر نظر دارد. برخی از این دوربین‌ها هوشمند هستند و برخی دیگر توسط اپراتورها کنترل می‌شوند.

دوربین‌های هوشمند؛ هیچ تخلفی پنهان نمی‌ماند

دوربین‌های هوشمند به مراکز داده پلیس راهور متصل هستند. این دوربین‌ها با کمک هوش مصنوعی قادر به خواندن پلاک خودروهایی هستند که تخلف می‌کنند. دوربین‌های هوشمند این خودروها را شناسایی و بلافاصله نسبت به صدور قبض جریمه اقدام می‌کنند.

دوربین‌های اپراتوری؛ پس از تخلف هم جریمه خواهید شد

در مراکز مختلف پلیس راهور، نیروهای انسانی زیادی وجود دارد. این نیروها به صورت ۲۴ ساعته جاده‌ها را تحت نظر دارند. در صورت تخلف اپراتور پلیس راهور هم می‌تواند شما را جریمه کند. جالب اینجاست که با توجه به ضبط وقایع توسط دوربین‌ها حتی پس از ثبت تخلف هم امکان بازبینی و جریمه‌شدن توسط پلیس راهنمایی و رانندگی وجود دارد.

قبض جریمه دوبرگی؛ وقتی ۲ بار جریمه می‌شوید

اگر پلیس راهنمایی و رانندگی به خودرویی دستور ایست بدهد و خودرو سهواً یا عمداً نسبت به دستور پلیس بی‌توجهی کند، ۲ بار قبض جریمه صادر می‌شود. به این قبض جریمه، جریمه دوبرگی گفته می‌شود. منظور از جریمه دوبرگی، اعمال قانون برای دو تخلف همزمان است. جریمه‌ اول مربوط به تخلف راهنمایی و رانندگی است و جریمه دوم مربوط به سرپیچی از دستور پلیس.

جریمه خودداری؛ مجازات عدم دریافت قبض جریمه

یکی دیگر از انواع جریمه خودرو، جریمه خودداری است. منظور این است که اگر پلیس راهنمایی و رانندگی در حضور راننده اقدام به صدور قبض جریمه کند و راننده به هر دلیلی از دریافت قبض خودداری کند، جریمه‌ای به اسم جریمه خودداری صادر می‌شود. اگر هم بعد از صدور قبض، راننده محل را ترک کند مجدداً پلیس می‌تواند قبض جریمه خودداری را صادر کند.

چه جریمه هایی دوبل میشوند؟

دو برابر شدن جرایم ربطی به نوع تخلف ندارد. بلکه جنس برگه جریمه راهنمایی و رانندگی مشخص کننده جریمه دو برابر شدن جریمه رانندگی است.

بر اساس ماده ۵ قوانین تخلفات رانندگی، مالکان خودرو تا ۶۰ روز پس از صدور قبض جریمه فرصت پرداخت خلافی خود را دارند. در روش‌های تسلیمی، الصاقی و خودداری صدور قبض جریمه رانندگی، اگر راننده نسبت به پرداخت جریمه خود در شصت روز اقدام نکند، خلافی به صورت اتوماتیک ۲ برابر خواهد شد.

خلافی خودرو در روش‌ دوبرگی و ثبت توسط دوربین پلیس راهنمایی و رانندگی شامل این قانون نیست و دو برابر نخواهد شد. البته در صورت دیرکرد در پرداخت جریمه، مستلزم جریمه دیرکرد هستند اما مبلغ جریمه دو برابر نخواهد شد.

چطور می‌توانیم به جریمه رانندگی اعتراض کنیم؟

برای اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی باید با در دست داشتن مدارک هویتی و خودرو به پلیس ۱۰+ مراجعه و اعتراض خود را ثبت کنید. مالک خودرو یا نماینده قانونی وی با در دست داشتن کارت خودرو و شناسنامه باید در پلیس ۱۰+ حضور پیدا کند. در جریمه‌های تسلیمی کمترین شانس برای پذیرش اعتراض وجود دارد. چراکه احتمال خطا بسیار پایین است. در جریمه‌های الصاقی و دوبرگی نیز مالک باید دلایل خود را مبنی بر اشتباه پلیس اعلام کند.

در جرایم صدور قبض جریمه از طریق دوربین پلیس، راننده بایستی ثابت کند که در زمان صدور جریمه، خودرو در محل دیگری بوده است. به زبان ساده‌تر پذیرش اعتراض توسط پلیس راهور به سادگی صورت نمی‌پذیرد.

آیتول، بهترین راه پرداخت جریمه رانندگی

در این مقاله به صورت کامل به سوال چه جریمه هایی دوبل میشوند؟ پاسخ دادیم. اما هنوز یک سوال مهم باقی مانده است. چطور می‌توان از دوبرابر شدن مبلغ جریمه‌های رانندگی جلوگیری کرد. بهترین راه پرداخت به موقع جریمه‌ها است. سامانه آیتول، بهترین و سریع‌ترین راه اطلاع از جریمه‌های راهنمایی و رانندگی و پرداخت خلافی خودرو است.

در آیتول علاوه بر پرداخت خلافی امکان خرید و تمدید بیمه شخص ثالث، پرداخت عوارض آزادراهی، کارواش و تعویض روغن در محل هم فراهم شده است. علاوه بر سایت می‌توانید اپلیکیشن آیتول را دانلود و تمامی فرآیندها را بر روی تلفن همراه خود مدیریت کنید. برای شروع فقط کافی است همین حالا عبارت «آیتول» را در گوگل جستجو کرده و وارد سامانه جامع خودرو من شوید.

۲۱۲۱

کد خبر 1505631

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: پلیس راهنمایی و رانندگی صدور قبض جریمه جریمه رانندگی جریمه خودداری جرایم رانندگی پرداخت خلافی صادر می شود پلیس راهور بهترین راه برابر شدن دوربین ها جریمه خود خلافی خود دو برابر برابر شد جریمه دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۲۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید

سرهنگ سید ابوالفضل موسوی‌پور با بیان اینکه هوشمندسازی در انجام ماموریت‌ها و ارائه خدمات یکی از اولویت‌های پلیس و مورد تاکید فرمانده فراجا و ریاست پلیس راهور فراجا است، گفت: در همین راستا نیز ما در پلیس راهور تهران بزرگ نیز این موضوع را جزو اولویت‌های خود قرار دادیم و برای تحقق آن برنامه‌ریزی‌های لازم انجام است.

وی با بیان اینکه موضوع ترافیک، موضوعی بین بخشی است که لازم است دستگاه‌های مربوطه در آن مشارکت داشته باشند، اظهارکرد: یکی از اقدامات ما استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی برای کنترل ترافیک و برخورد با تخلفات رانندگی است. در همین راستا نیز جلساتی را با شرکت کنترل ترافیک و چند شرکت دانش‌بنیان و همچنین جمعی از نخبگان دانشگاه صنعتی شریف برگزار کردیم و بنا شد تا زیرساخت‌های استفاده از هوش مصنوعی برای برخورد با تخلفات و نظارت ترافیکی فراهم شود.

برخورد با تخلفات ساکن با کمک هوش مصنوعی

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم، گفت: دو نوع دوربین ترافیکی در سطح شهر تهران وجود دارد، یکی دوربین‌های پلاک‌خوان است که این دوربین‌ها کار خود را انجام می‌دهند و براساس برنامه‌ای که برایشان نوشته شده نسبت به ثبت تخلفات اقدام می‌کنند. نوع دیگر اما دوربین‌های نظارت تصویری است که در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ عدد از آن در شهر تهران فعال است و امیدواریم که به زودی نیز افزایش پیدا کند.

موسوی‌پور با بیان اینکه این دوربین‌های نظارت تصویری هوشمند نیستند، گفت: درحال حاضر یک کاربر باید این دوربین‌ها کنترل کند، اما ما به دنبال این هستیم که با استفاده از ظرفیت هوش‌مصنوعی این دوربین‌ها بتوانند معابر را رصد کرده و در صورت وقوع تخلف یا وضعیت غیرعادی نظیر تصادف و ... موضوع ثبت و اعلام کنند. این اقدام امکان اجرا دارد و ما باید سامانه مربوطه را روی دوربین‌ها نصب کنیم.

وی ادامه داد:‌ از طریق دوربین‌های نظارت تصویری می‌توانیم سامانه‌ای را نصب کنیم و این سامانه به شکل هوشمند با تخلفات برخورد می‌کند. همانطور که گفتم ما در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم و قصد داریم تا در همین سال جاری با تعدادی دوربین کار را شروع کنیم و به مرور آن را گسترش دهیم. ما با استفاده از این سامانه و هوش مصنوعی با دوربین‌های نظارت تصویری نسبت به برخورد با تخلفات ساکن، نظیر پارک در محل ممنوع، پارک دوبل، توقف غیرمجاز، سد معابر و ... برخورد خواهیم کرد.  

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه امکان تعریف محدوده، نوع تخلف و حریم رصد برای این دوربین‌ها وجود دارد، گفت: در صورت اجرا تخلفات به شکل هوشمند رصد و پس از اعمال قانون پیامک آن برای رانندگان متخلف ارسال خواهد شد.

موسوی درپاسخ به این پرسش که موانع اجرای این طرح چیست، گفت: بعد از درخواست ما شهرداری این موضوع را در بودجه امسالش قرار داد، به‌هرحال موضوعاتی نظیر تامین اعتبار و ... در این خصوص وجود دارد.

پیش از این نیز سرهنگ احسان مومنی، معاون عملیات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفته بود که به زودی دوربین‌های ثبت تخلف رانندگی بر روی موتورسیکلت‌های پلیس راهور نیز نصب می‌شود و در فاز اول این دوربین‌ها نسبت به ثبت تخلفات ساکن اقدام خواهند کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می آید
  • ضرورت نظارت بر دوربین‌های راهنمایی و رانندگی
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید
  • تصادف پراید منجر به فوت عابر پیاده در رشت شد
  • عدم توجه به جلو سبب مرگ عابر پیاده در رشت شد
  • ◄ افزایش چند برابری جرائم رانندگی؛ تامین ایمنی یا کسب درآمد؟
  • استفاده از «چراغ زنون» و «استیکر تزئینی» روی خودرو مطلقاً ممنوع است
  • ورود موتورسیکلت‌های دوربین‌دار راهور در معابر
  • ممنوعیت استفاده از چراغ زنون و استیکر تزئینی برای خودرو
  • دوربین‌ های جدید راهنمایی رانندگی، داخل خودرو شما را می‌بینند (+عکس)